Zasebnost

Merck*, zunaj Združenih držav in v Kanadi poznan kot MSD nudi spletne vire z namenom zagotavljanja zdravstvenih, in medicinskih informacij ter informacij, ki se nanašajo na naše izdelke in storitve, kot tudi korporativne in finančne novice ter podatke v zvezi z zaposlovanjem.


*Za potrebe te politike varovanja zasebnosti Merck (imenovan tudi »MSD» ali »družba MSD») pomeni družbo Merck & Co., Inc., njene naslednice, podružnice, enote in skupine širom sveta, vendar ne velja za projekte skupnih vlaganj, kjer je družba Merck stranka. Nadalje se za potrebe te politike kot upravljavec vaših osebnih podatkov štejejo družba Merck & Co., Kenilworth, NJ, ZDA njene naslednice, podružnice, enote in skupine širom sveta, vaši osebni podatki pa se obdelujejo na strežnikih v ZDA.


Ta politika velja za osebne podatke (kot so opredeljeni spodaj), pridobljene prek spletnih virov družbe MSD in sporočil, ki vključujejo povezavo na to politiko. Ta politika ne velja za spletne vire tretjih oseb, do katerih je mogoče dostopati prek povezav na spletnih mestih družbe MSD, kjer slednja ne nadzira vsebin ali praks varovanja podatkov teh virov.

Družba Merck je potrdila svojo zavezanost okviru varnega pristana za prenos osebnih podatkov iz prostora EGS v ZDA. Ta politika je skladna s politiko družbe Merck o varovanju zasebnosti »varnega pristana«.


Izraz »osebni podatki«, uporabljen v tej politiki, zajema vse podatke ali skupino podatkov, ki omogoča identifikacijo ali ki so uporabljeni s strani ali v imenu družbe MSD za identifikacijo posameznika.

Vaši podatki, ki jih zbiramo: Družba MSD zbira osebne in druge podatke, ki jih lahko vnašate v obrazce ali podatkovna polja na naših spletnih mestih ali spletnih virih. Ti podatki lahko med drugim vključujejo podatke za stik (kot so vaše ime, naslov, e-poštni naslov, telefonska številka, uporabniško ime in geslo), datum rojstva, poklicne poverilnice, izkušnje, aktivnosti, sposobnosti, želje in interese. Družba MSD lahko zbira tudi zdravstvene podatke, ki jih posredujete pri izpolnjevanju naših vprašalnikov in anket ter prek spleta ter pri prenosu orodij, povezanih z zdravjem, ki jih dajemo na razpolago.

Podatki, zbrani prek javnih virov ali tretjih oseb: družba MSD lahko zbira podatke o zdravstvenih delavcih v Sloveniji, ki so se registrirali na naših spletnih mestih prek javnih ali podatkovnih virov tretjih oseb za namene preverjanja njihovih poklicnih poverilnic in identitete. V nekaterih primerih lahko obstoječe podatkovne zbirke razširimo s podatki, pridobljenimi s strani tretjih oseb. Nekateri od zgoraj omenjenih podatkov so lahko osebni, kot je spremenjen poštni naslov.


Podatki, zbrani prek vašega računalnika ali drugih elektronskih naprav

Ob obisku naših spletnih mest in uporabi naših spletnih virov zbiramo podatke o vašem računalniku in drugih elektronskih napravah. Ti podatki lahko zajemajo vaš naslov internetnega protokola (IP), ime domene, vrsto brskalnika, datum in uro vaše zahteve ter podatke, pridobljene prek tehnologij sledenja, kot so piškotki in enojne oznake. Če do naših spletnih mest in spletnih virov dostopate prek prenosnih naprav, lahko zbiramo podatke tudi o teh napravah, npr. identifikacijsko številko in vrsto vaše naprave ter podatke o uporabi naprave in vaši uporabi naših mobilnih spletnih mest in drugih prenosnih virov.

Nekatera naša spletna mesta in drugi spletni viri za zagotavljanje dodatne funkcionalnosti, ki omogoča učinkovitejšo rabo teh virov, uporabljajo tehnologije sledenja. Družba MSD uporablja tehnologije sledenja na način, ki vas ne identificira osebno, kot npr. za natančno sledenje številu uporabnikov ali številu strani s povezavo na naše spletne vire ali z oglasom za naše spletne vire oziroma beleženjem, ali ste se identificirali kot zdravstveni delavec ali prebivalec določene države. Družba MSD lahko najame druga podjetja za zagotavljanje e-poštnega obveščanja. Družba MSD ne nadzoruje tehnologij sledenja zadevnih drugih podjetij. Če želite s tehnologijami sledenja omejiti zbiranje anonimnih podatkov, si oglejte svoje izbire, kot je opisano spodaj.

V določenih primerih lahko družba MSD uporabi tehnologije sledenja za osebno identifikacijo, vendar šele potem, ko ste vnesli osebne podatke v obrazec ali podatkovno polje na naših spletnih mestih ali če smo vam omogočili uporabo naših spletnih virov, tako da smo vam zagotovili uporabniško ime in geslo na osnovi podatkov, ki smo jih potrdili prek druge korespondence z vami, ki se ne izvaja na spletu. Tehnologije sledenja lahko uporabljamo za beleženje vaših želja in izbire, kot so osebni podatki, ki ste jih vnesli v podatkovna polja na naših spletnih mestih, odgovore, ki ste jih navedli v naših anketah, dele naših spletnih mest, ki jih redno obiskujete, ali preverjanje, ali ste prebrali oziroma kliknili določena e-poštna sporočila, ki smo vam jih poslali, kar nam omogoča, da sporočila oblikujemo tako, da so za vas bolj uporabna in zanimiva.

Lahko izberete, ali želite, da družba MSD uporablja tehnologije sledenja, da si vas zapomni, ko obiščete njihova spletna mesta, ali da vam zagotovi dodatne prilagojene storitve. Če želite s tehnologijami sledenja omejiti zbiranje podatkov, si oglejte svoje izbire, kot je opisano spodaj.


BESEDILO POLITIKE UPORABE PIŠKOTKOV 

SPLOŠNO

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se ob vašem obisku spletne strani prenese na vaš računalnik, kjer so shranjene datoteke vašega spletnega brskalnika. Piškotek običajno vsebuje ime strežnika, s katerega je bil piškotek na vaš računalnik poslan, življenjsko dobo oziroma trajanje piškotka ter naključno generirano edinstveno število piškotka. MSD uporablja sejne piškotke, ki so začasni in se iz vašega računalnika izbrišejo, ko zaprete spletni brskalnik ali ko izklopite vaš računalnik in trajne piškotke, ki se na vašem računalniku shranijo tako dolgo, dokler ne poteče njihov čas trajanja, kolikor jih pred tem ne izbrišete.
Nekatere piškotke uporabljamo zaradi zagotovitve osnovnih funkcionalnosti spletnih mest MSD, druge pa zaradi izboljšanja uporabniške izkušnje, zbiranja informacij o načinu uporabe (analitični piškotki) ali prilagajanja uporabniške izkušnje potrebam oziroma navadam posameznega uporabnika spletnega mesta MSD (oglaševalski piškotki).

Spletna mesta MSD ter naša elektronska sporočila lahko vsebujejo tudi spletne svetilnike oziroma oznake z eno slikovno piko. Spletni svetilniki nam omogočajo uporabo piškotkov ter zbiranje podatkov v spletnih dnevnikih – štetje uporabnikov, ki so obiskali posamezno spletno stran, zbiranje podatkov o spletnih straneh, ki si jih uporabniki spletnih mest MSD ogledujejo, spletnih mest s katerih so uporabniki spletnih mest MSD prišli na spletno mesto MSD, oglasov, ki so uporabnike spletnih mest MSD pripeljali na spletno mesto MSD. S pomočjo spletnih svetilnikov lahko ugotovimo tudi, ali ste prebrali elektronsko sporočilo, ki smo vam ga posredovali ter ali ste kliknili na povezavo v elektronskem sporočilu.  

 

VAŠE PRAVICE

Uporaba tehnologije piškotkov je mogoča le na podlagi predhodnega informiranega ter svobodnega soglasja posameznika, ki ga mora upravljavec, še preden piškotek naloži na uporabnikovo opremo, obvestiti o tem: 

  1. kdo je;
  2. katere piškotke uporablja in za kakšen namen bodo uporabljeni podatki, ki se s pomočjo piškotka obdelujejo.

Izjemoma je uporaba tehnologije piškotkov brez predhodnega soglasja posameznika dovoljena, če je namenjena izključno prenosu sporočil po elektronskem komunikacijskem omrežju, ali če je nujno potrebna za zagotovitev storitev informacijske družbe, ki jo uporabnik izrecno zahteva. 
Privolitev je ustrezna zgolj, če je bil uporabnik pred tem natančno obveščen o piškotkih in namenu njihove uporabe.  

Da bi vam omogočili informirano odločitev glede uporabe piškotkov, vam v nadaljevanju predstavljamo piškotke ter druge tehnologije za sledenje, ki jih uporabljamo na tem spletnem mestu MSD – pri tem je pri vsakem piškotku oziroma tehnologiji navedena ocenjena vsiljivost posameznega piškotka oziroma tehnologije (glede na pričakovano stopnjo zasebnosti uporabnika spletnega mesta MSD). Z izjemo piškotkov, ki so namenjeni izključno prenosu sporočila oziroma piškotkov, ki so nujno potrebni za zagotovitev storitev, ki jih ob uporabi posamezne funkcionalnosti spletnega mesta MSD izrecno zahtevate, bomo piškotke ter druge tehnologije za sledenje uporabljali zgolj v primeru, da se boste s tem predhodno strinjali. 

V ta namen na spletnem mestu MSD uporabljamo mehanizem izrecne predhodne privolitve. Ob vašem vstopu na spletno stran vam prikažemo obvestilo o uporabi ter namenu uporabe piškotkov ter vam ponudimo možnost, da v uporabo piškotkov privolite, ali pa jo zavrnete. Kolikor želite, da si vašo odločitev o uporabi piškotkov spletno mesto MSD zabeleži z namestitvijo ustreznega piškotka, morate vašo odločitev na prikazanem obvestilu ustrezno označiti. 

Vašo privolitev v uporabo piškotkov oziroma drugih tehnologij za sledenje, ki jih uporabljamo na spletnem mestu MSD, lahko kadarkoli umaknete ter tako odklonite nadaljnjo uporabo piškotkov oziroma drugih tehnologij za sledenje.  

Vrste piškotkov

Vrsta piškotka

Vir piškotka

Ime piškotka

Trajanje piškotka

Namen piškotka

Navodila za izklop

Analitični piškotki

Google Analytics

_utma
_utmb
_utmc
_utmt
_utmz

do 24 mesecev po obisku

Piškotek omogoča zbiranje informacij o obisku spletnega mesta kontracepcija-drugace.si
(število obiskovalcev; spletna stran, iz katere je uporabnik prišel na spletno mesto kontracepcija-drugace.si; podstrani, ki jih je uporabnik obiskal)

Orodje za izklop piškotkov.

 

Namen uporabe podatkov

Družba MSD zbira posebne podatke prek spleta, če mora posameznikom omogočiti prijavo, nastavljanje ali prilagajanje nekaterih spletnih virov in korespondence družbe MSD. Družba MSD osebne podatke, zbrane prek spleta, uporablja za zagotavljanje izdelkov, storitev in funkcij ter drugih virov, ki so jih zahtevali posamezniki, na primer izobraževalno gradivo in podatke, povezane s farmacevtsko dejavnostjo družbe MSD, njenimi izdelki, e-poštnimi programi, orodji, vprašalniki in anketami.

Družba MSD lahko analizira osebne podatke, zbrane prek spleta, za prepoznavanje ter zagotavljanje dodatnih storitev in promocij, za katere verjamemo, da bi vas morda zanimale. Družba MSD ocenjuje uporabo nekaterih spletnih virov in korespondence samo z neprepoznavnimi ali združenimi podatki informativne narave. Družba MSD lahko prav tako uporablja osebne podatke za pregledovanje svojih spletnih virov za pooblaščena dostop in varnost.


 

Družbeni mediji

Spletni viri družbenih medijev so interaktivna orodja, ki vam navadno omogočajo, da sodelujete z drugimi in si z njimi izmenjujete podatke. Nekateri primeri virov družbenih medijev vključujejo socialna omrežja, table za razprave, oglasne deske, spletne dnevnike, strani wiki in funkcije sklicevanja za skupno rabo vsebin spletnih mest in orodij s prijatelji ali znanci. Družba MSD lahko zbira vaše osebne podatke, da vam omogoči uporabo spletnih virov družbenih medijev, ki jih občasno ponuja.

Družba MSD vam lahko prav tako omogoči uporabo zadevnih virov družbenih medijev za objavljanje in skupno rabo osebnih podatkov. Dobro premislite, katere osebne podatke boste posredovali drugim pri uporabi virov družbenih medijev. Družba MSD zagotavlja dodatna obvestila in odločitve o načinu zbiranja, uporabi in razkrivanju osebnih podatkov na svojih spletnih mestih in drugih spletnih virih, ki zagotavljajo družbene medije.


Mobilno računalništvo

Nekatera spletna mesta in spletni viri družbe MSD so oblikovani posebej za prenosne računalniške naprave. Nekatere različice spletnih mest družbe MSD za prenosne naprave lahko vključujejo zahtevo, da se za uporabo spletnega mesta prijavite s svojim uporabniškim računom. Podatki o uporabi različice spletnega mesta za prenosne naprave bodo povezani z vašim uporabniškim računom. Nekateri od naših spletnih mest in virov vam omogočajo prenos programov, pripomočkov ali drugih orodij, ki jih lahko uporabljate na prenosnih ali drugih računalniških napravah. Nekatera od teh orodij lahko shranijo podatke v vašo prenosno ali drugo napravo. Ta orodja lahko za zagotavljanje dostopa do uporabniškega računa posredujejo podatke družbi MSD, slednji pa omogočijo spremljanje uporabe teh orodij.

Nekatera od teh orodij vam lahko omogočajo pošiljanje poročil in drugih podatkov prek e-pošte. Družba MSD lahko osebne in anonimizirane podatke, ki so posredovani družbi MSD, uporablja za nadgradnjo zadevnih orodij in razvijanje novih za namen izboljšave kakovosti ali kot je drugače navedeno v tej politiki ali drugih obvestilih družbe MSD

Družba MSD skladno z opredeljenimi nameni in standardi, določenimi v tej politiki, ter drugimi izdanimi obvestili v zvezi z varovanjem zasebnosti v nekaterih primerih združuje in uporablja osebne podatke, ki jih posamezniki za namen izboljšanja kakovosti ponujenih storitev posredujejo družbi MSD prek različnih storitev in kanalov, kot so telefonski pogovori, ankete, spletna mesta ter drugi spletni viri in korespondenca.

 

Kakšne so moje možnosti glede zbiranja in razkrivanja mojih podatkov s strani družbe MSD?

  1. Brez zbiranja osebnih podatkov: Lahko se odločite, da družbi MSD prek spleta ne posredujete nobenih osebnih podatkov, tako da izberete, da svojih osebnih podatkov ne boste vnesli v obrazec ali podatkovna polja na naših spletnih mestih, in da ne uporabljate prilagojenih storitev, ki vam jih ponujajo naši spletni viri. Vendar so nekateri naši spletni viri na voljo samo posameznikom, ki vnesejo svoje osebne podatke ali ki uporabljajo prilagojene storitve.

  2. Omejitve in možnosti glede uporabe in razkrivanja za druge namene: Nekateri spletni viri družbe MSD lahko zahtevajo dovoljenje za uporabo in razkrivanje vaših osebnih podatkov, zato da vas lahko dodajo na seznam stikov ter vam tako omogočajo, da se uvrstite v imenik ali vire družabnih omrežij ter vas identificirajo in vam ponudijo dodatne storitve ter promocije, ki bi vas morda zanimale. Uporabo svojih osebnih podatkov lahko omejite tako, da potrdite ali pa ne potrdite možnosti, ki se prikažejo ob vnosu zadevnih podatkov, ali ki vam jih lahko ponudimo v prihodnje. Prav tako lahko spreminjate svoje nastavitve za stik (kot so zavrnitev predhodno zahtevanega stika), tako da nas obiščete na vam najbližjem naslovu.

  3. E-poštno obveščanje: Lahko se odločite za prejemanje poljubne e-pošte ali druge korespondence s strani družbe MSD, tako da se nanjo naročite prek naših spletnih strani ali drugih spletnih virov. S posredovanjem svojih kontaktnih podatkov našim spletnim stranem, se kot uporabnik – fizična ali pravna oseba – strinjate s to politiko zasebnosti in dovoljujete upravljavcem osebnih podatkov, tj. družbi Merck & Co., Inc., njenim naslednicam, podružnicam, enotam in skupinam širom sveta, da vzpostavijo, zbirajo, vodijo, upravljajo, obdelujejo in shranjujejo vaše osebne podatke v svojih zbirkah osebnih podatkov za namene, opredeljene v sekciji »Namen uporabe podatkov« zgoraj. Kot uporabnik soglašate tudi s prejemanjem elektronske pošte s strani družbe MSD za potrebe neposrednega trženja. Če ne želite prejemati poljubne e-pošte, jo lahko zavrnete z obiskom spletnega mesta ali spletnega vira, kjer ste se nanjo naročili in kjer je ta na voljo, ter posodobite vaše nastavitve glede prejemanja e-pošte. Prav tako lahko sledite navodilom za odjavo ali zavrnitev v e-poštnem sporočilu, ki ga prejmete od nas. Prejemanje lahko prekličete tudi tako, da nas obiščete na vam najbližjem naslovu. Če družbi MSD ne želite razkriti, ali ste prebrali ali kliknili določeno e-pošto, ki vam jo je poslala, lahko zavrnete sledenje e-pošti, tako da zavrnete prejemanje vse e-pošte, ki uporablja enega od zgoraj navedenih postopkov. V nekaterih primerih izklop e-poštnega sledenja ne bo mogoč, zato vam bomo še naprej pošiljali korespondenco.

Dostop do vaših osebnih podatkov bo imela družba MSD, vključno z njenimi podružnicami, oddelki in skupinami po vsem svetu, posamezniki in organizacijami, ki osebne podatke uporabljajo izključno za in po navodilih družbe MSD ali Merck. Uporaba in razkritje osebnih podatkov zunanjih posameznikov ali organizacij, ki delujejo v imenu družbe MSD, urejajo sporazumi, ki zahtevajo ustrezno zaščito osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bodo skladno s to politiko, drugimi veljavnimi obvestili o zasebnosti in izrecno dovoljeno ali potrebno veljavnimi zakonodajo, pravili in predpisi uporabljali in razkrivali samo družba MSD ter posamezniki in organizacije, ki delujejo v njenem imenu. Družba MSD si pridržuje pravico do razkrivanja vaših osebnih podatkov za namen poročanja vladnim organom, in sicer v obsegu, zahtevanim ali izrecno dovoljenim z veljavno zakonodajo.


Varovanje osebnih podatkov

Družba MSD bo sprejela vse ustrezne ukrepe za zaščito osebnih podatkov, ki so preneseni iz vašega računalnika v spletne vire in strežnike, ter za varovanje osebnih podatkov, s katerimi razpolaga, pred nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Sami nosite odgovornost za varovanje kopij gesel in z njimi povezanih kod za dostop do naših spletnih virov.


Kako družba MSD varuje zasebnost otrok?

Načeloma spletna mesta družbe MSD niso namenjena otrokom, večina naših spletnih storitev pa je namenjena posameznikom, starejšim od 18 let. To podpoglavje naše politike velja samo za spletna mesta družbe MSD, ki ponujajo dodatne funkcije za otroke. To ne velja za naša druga spletna mesta in spletne vire.


Samo za otroke

V nekaterih primerih spletna mesta družbe MSD ponujajo dodatne storitve za otroke, mlajše od 13 let. Večina teh dodatnih storitev ne vključuje zbiranja osebnih podatkov. Če dodatne storitve vključujejo zbiranje osebnih podatkov o otrocih, je za sodelovanje otrok v teh dodatnih storitvah zahtevano dovoljenje staršev. Zahteva za dovoljenje staršev vključuje pojasnilo načina zbiranja, uporabe in razkrivanja osebnih podatkov otrok, hkrati pa je to tudi priložnost za starše, da preprečijo zbiranje, uporabo in razkrivanje podatkov svojih otrok.

Družba MSD zbira samo potrebne osebne podatke otrok in jih uporablja samo za zagotavljanje zahtevanih storitev. Brez privoljenja staršev osebnih podatkov otrok ne uporabljamo ali razkrivamo tretjim osebam, ki ne delujejo v imenu družbe MSD. Če starš kadar koli prekliče svoje dovoljenje za uporabo ali razkrivanje zbranih osebnih podatkov svojega otroka, si bomo po najboljših močeh prizadevali, da bomo te podatke čim prej odstranili iz svoje podatkovne zbirke. Ne zahtevamo, da otroci, mlajši od 13 let, za sodelovanje v kateri koli spletni storitvi razkrijejo več osebnih podatkov, kot je potrebno. Če nam bo otrok, za katerega vemo, da je mlajši od 13 let, posredoval osebne podatke, bomo slednje uporabili samo za neposredno obveščanje otroka, da moramo pred prejemom njegovih osebnih podatkov pridobiti pisno dovoljenje staršev.


Stik z nami

V skladu z veljavno zakonodajo imate pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas. Če želite dostopati do svojih osebnih podatkov ter zagotavljati njihovo točnost, popolnost in ažurnost ali če imate vprašanja glede te politike ali prakse o ravnanju s podatki družbe MSD, se lahko na nas obrnete prek spodnjega naslova. Pri vzpostavljanju stika z nami navedite ime spletnega mesta ali drugega spletnega vira, ki ste ga uporabljali ali v katerem ste navedli osebne podatke ter vrsto vseh navedenih podatkov. Po najboljših močeh si bomo prizadevali za hiter odziv na vaše zahteve, vprašanja ali skrbi, ki jih imate glede dostopa do svojih osebnih podatkov, zbranih prek spleta, oziroma glede naše uporabe vaših osebnih podatkov. Morda se bomo na vas še obrnili za podrobnejše informacije in vaše povpraševanje razkrili drugim posameznikom znotraj družbe MSD oziroma ljudem, ki delujejo v imenu družbe MSD, ki so odgovorni za dejavnosti v zvezi z vašim povpraševanjem. Če to ni zahtevano z zakonodajo, družba MSD ne more zagotavljati odgovorov ali pojasnil v zvezi s tematikami glede te politike zasebnosti ali prakse družbe MSD glede varovanja zasebnosti.

Kontakt

msd_slovenia@merck.com
Merck Sharp & Dohme, inovativna zdravila d.o.o.
Šmartinska cesta 140, 1000 Ljubljana

Vpisan v sodni register Okrožnega sodišča v Ljubljani, št. Vložka: 1/38723/00, Osnovni kapital: 61.078,00 EUR, Matična št.: 1882589


Spremembe te politike

Družba MSD lahko redno posodablja to politiko. Družba MSD si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranjevanja delov te izjave o zasebnosti po lastni presoji. Če se odločimo spremeniti to politiko, bomo na tem spletnem mestu objavili spremenjeno politiko, v nekaterih primerih pa bomo obvestilo o spremembah poslali po e-pošti.

To politiko smo nazadnje posodobili 13. novembra 2014.